Nästa kursstart - 8 februari

Kursen för dig som är nyfiken på ämnet antrozoologi - där vi tittar på djur och människors interaktioner från andra synsätt än de vi ofta är vana vid! Vi undersöker detta från samhällsmässiga, historiska, psykologiska och antropologiska synsätt, bland annat!

Kursen består av inspelade föreläsningar, frågor att fundera över och extra läsbart för den som vill veta ännu mer. Du har tät kontakt med mig som kursledare och blir inbjuden till online-diskussioner med andra som går kursen.

Du får en grund i vad ämnet handlar om och vi gör nedslag i olika delar, om helt olika slags djur och situationer, och vad de kan lära oss!

Efter kursen får du ett kursintyg.

Utbildningen pågår under fem veckor då det är tänkt att du tar en modul per vecka. Till varje del hör kursfrågor som du skickar svar på till mig, jag svarar och vi diskuterar de tankar som uppstått.

Utöver detta kan du delta i live-diskussioner med mig och andra kursdeltagare, detta är inte en obligatorisk del men väldigt värdefull om du har möjlighet att närvara.

Du har tillgång till kursrummet under ett år, så hinner du inte med under dessa fem veckor finns det gott om tid att fortsätta - självklart med samma feedback ifrån mig!

Vill du betala med faktura eller insättning på BG hellre än här på kurssidan? Maila mig så löser vi det!

Ur tidigare kursutvärderingar:

"De personliga frågorna har fått mig att reflektera över mig själv både som barn och vuxen. Hur jag har formats av min familj och av samhället, av mina erfarenheter och relationer. Jag kommer känna mig stärkt i att det jag känner som inte är rena etologiska förklaringsmodeller också får finnas och räknas - att saker som empati, intuition och ordlöst språk är sidor jag ska värna om och inte glömma"

"Jättefin fakta, sammanfattning och lagom mycket reflektion i undervisningsmaterialet. Öppnade upp för många egna tankar"

"Jag fick bara en känsla av att jag vill lära mig mer via dig, så jag längtar till fler kurser."

"Det här har varit en fantastiskt utbildning! Jag gillade föreläsningarna, ämnena och frågorna och reflektionen lite extra mycket! Fallstudierna lättade upp och gav mycket."

"Jättebra axplock ur ett gigantiskt ämnesområde! Brett utan att vara det minsta ytligt. Väldigt bra att det inte bara var fokus på de vanliga husdjuren utan att en massa olika arter fick synas och höras. Jag hoppas att det kommer en fortsättning på kursen!"

Hej! Det är jag som är din lärare på denna kurs - Therese Lilliesköld


Master i Antrozoologi, med examen från University of Exeter

Jag är också biolog och utbildad i bland annat etologi, djurskydd och trauma hos djur

Har lång erfarenhet av praktiskt arbete med djur i Sverige och Sydostasien och arbetar idag som föreläsare, skribent och författare inom antrozoologi


Köp kursen här

1 800 kr

Paid Course

4 payments of 450 kr/month

Paid Course

Något.. eller någon?


Hur vi tänker kring olika djur


Vilda djur och vad de kan lära oss


Om vi vågar lyssna

De som lever nära oss

Känslor och anknytning